Zorica Velkovska

Мобилна апликација – самостоен QR и аудио водич на Археолошкиот локалитет Стоби

QR (Quick Response) кодовите овозможуваат лесен пренос на информации преку QR читачи кои се достапни на мобилните телефон. Нивната едноставност ги прави широко применливи во различни аспекти од општественото живеење. Во последните години стануваат исклучително корисни во промоција на туристички понуди, a одговараат и на потребите на современата културно-уметничка сцена. Преку овој проект  ќе биде креирана мобилна апликација- QR и аудио водич (QR & Audio self-guiding tour) која ќе овозможи нов начин на самостојно истражување на културното наследство на археолошкиот…

0
Read More

Дизајн и изработка на мобилна апликација за Europe House

Проектот “Дизајн и изработка на мобилна апликација за Europe House” цели кон развој на мобилна апликација за настаните и активностите кои се организираат во Europe House за Android и iOS. Проектни активности се: Дизајн и продукција на мобилна апликација за настаните и активностите за  Europe House. Организација на 3 работилници со средношколци за развој на мобилната апликација. Промотивен настан за апликацијата. Продукција на промотивни видеа и анимирани туторијал и Тренинг за администраторите на апликацијата.  

0
Read More

“КОРУПЦИСКИ ОТПЕЧАТОК” – ТЕСТ НА МОРАЛЕН ИНТЕГРИТЕТ

  Проектот цели кон подигнување на јавната свест за ризиците од корупција преку иновативна алатка за самопроцена на личната отпорност на корупција. Проектни активности: Подготовка на тест за самопроценка кој има за цел да им овозможи на граѓаните да ја тестираат сопствената отпорност на корупција. Он лајн настани за промоција на тестот за себепроценка и презентација на експертски мислења за тестот. Иновативна кампања на социјални медиуми преку која ќе се подигне свесноста на граѓаните за негативните ефекти од корупцијата и…

0
Read More

Откривање на Римскиот град Стоби – Виртуелно искуство

Проектот „Откривање на Римскиот град Стоби – Виртуелно искуство“ цели кон промовирање на нови услуги за виртуелна реалност кои ќе водат кон зголемување на атрактивноста на Античкиот град Стоби.

0
Read More

Европски филмски предизвик

European Film Challenge е заедница на љубители на европскиот филм желни да го доживеат киното од првиот ред преку содржини од зад сцената, филмски препораки и екслузивен пристап до европските филмови и првокласните филмски фестивали.

0
Read More

„Игра за промени – дигитална симулациска игра“ – едукативна алатка за зајакнување на отпорноста на заедниците

Проектот „Игра за промени – дигитална симулациска – едукативна алатка за зајакнување на отпорноста на заедниците“- ја користи гемификацијата во образованието како иновативна алатка за едукација во современата средина за учење.

0
Read More

мЗаедница

Интерактивната дигитална платформа,
мЗаедница, е составена од мобилан
апликација и административен панел за
поддршка на граѓаните и локалната
самоуправа да создадат подобра општина.

0
Read More
За нас

Центарот за социјални иновации БЛИНК 42-21 е невладина и непрофитна организација основана во 2011 година. Организацијата е насочена кон идентификување на социјални проблеми, развивање на социјално иновативни проекти и нивно поврзување со индивидуи и групи. 

Блинк 42-21 е платформа која ги поврзува луѓето посветени на идејата дека социјалните иновации би можеле да доведат до економски, образовни и општествени трансформации и културни предизвици во можностите за доброто на општеството.

Social Media
Контакт информации

Адреса: Бул. Рајко Жинзифов, бр.26 – Скопје, С.Македонија

Е-маил: info@blink42-21.mk