Проектот “Дизајн и изработка на мобилна апликација за Europe House” цели кон развој на мобилна апликација за настаните и активностите кои се организираат во Europe House за Android и iOS.

Проектни активности се:

  1. Дизајн и продукција на мобилна апликација за настаните и активностите за  Europe House.
  2. Организација на 3 работилници со средношколци за развој на мобилната апликација.
  3. Промотивен настан за апликацијата.
  4. Продукција на промотивни видеа и анимирани туторијал и
  5. Тренинг за администраторите на апликацијата.