Култура и креативна економија

Мобилна апликација – самостоен QR и аудио водич на Археолошкиот локалитет Стоби

QR (Quick Response) кодовите овозможуваат лесен пренос на информации преку QR читачи кои се достапни на мобилните телефон. Нивната едноставност ги прави широко применливи во различни аспекти од општественото живеење. Во последните години стануваат исклучително корисни во промоција на туристички понуди, a одговараат и на потребите на современата културно-уметничка сцена. Преку овој проект  ќе биде креирана мобилна апликација- QR и аудио водич (QR & Audio self-guiding tour) која ќе овозможи нов начин на самостојно истражување на културното наследство на археолошкиот…

0
Read More

Откривање на Римскиот град Стоби – Виртуелно искуство

Проектот „Откривање на Римскиот град Стоби – Виртуелно искуство“ цели кон промовирање на нови услуги за виртуелна реалност кои ќе водат кон зголемување на атрактивноста на Античкиот град Стоби.

0
Read More

Европски филмски предизвик

European Film Challenge е заедница на љубители на европскиот филм желни да го доживеат киното од првиот ред преку содржини од зад сцената, филмски препораки и екслузивен пристап до европските филмови и првокласните филмски фестивали.

0
Read More
За нас

Центарот за социјални иновации БЛИНК 42-21 е невладина и непрофитна организација основана во 2011 година. Организацијата е насочена кон идентификување на социјални проблеми, развивање на социјално иновативни проекти и нивно поврзување со индивидуи и групи. 

Блинк 42-21 е платформа која ги поврзува луѓето посветени на идејата дека социјалните иновации би можеле да доведат до економски, образовни и општествени трансформации и културни предизвици во можностите за доброто на општеството.

Social Media
Контакт информации

Адреса: Бул. Рајко Жинзифов, бр.26 – Скопје, С.Македонија

Е-маил: info@blink42-21.mk